Nagykövetek
2021. november 18–21.
Debrecen Főnix Aréna

Nagykövetek

A 2021. évi rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai kvalifikációs világkupa magyarországi nagykövetei Heidum Bernadett és Knoch Viktor. A nagykövetek a verseny előtti időszakban több iskolába is ellátogatnak Debrecenben, hogy megismertessék a sportágat a fiatalokkal, és motiválják a gyerekeket a mozgásban gazdag életmódra.

 

 

HEIDUM BERNADETT

 

A magyar short track első Európa-bajnoki aranyérmét szerző női váltó tagja több mint egy évtizeden keresztül képviselte Magyarországot a világversenyeken. Három olimpián is ott lehetett, mindháromról pontszerzőként tért haza. 2018 elején vonult vissza a versenyzéstől, karrierjét edzőként folytatta az MTK-nál. Mindennapjait jelenleg kislánya, Zoé tölti ki, de később vissza szeretne térni az edzői munkához.

„A gyerekeknek sokszor mesélek a saját élményeimről, hogy mi mindent köszönhetek ennek a sportágnak: a kitartásomat, az értékrendemet, hogy bejárhattam a világot, képviselhettem a hazámat világversenyeken, és közben életre szóló barátságokat köthettem. A mi sportágunkban mindenkinek kiskorától kezdve az olimpia lebeg a szeme előtt, így a mostani kvalifikációs világkupa-sorozatnak óriási tétje van, izgalomban nem lesz hiány. Örülök, hogy a tapasztalatommal és odaadásommal segíthetem az esemény népszerűsítését. Mindenkit arra buzdítok, hogy látogasson ki a debreceni világkupa-fordulóra a Főnix Csarnokba, mert együtt szurkolni többezer emberrel hatalmas élmény, és tapasztalatból tudom, hogy nagyon sokat jelent a versenyzőknek is.”

 

 

 

Knoch Viktor

 

Az elmúlt évtized egyik legkiválóbb magyar short trackese 2019 tavaszán jelentette be a visszavonulását. Az 5000 méteres férfiváltóval 2018-ban olimpiai bajnok azonban a jég közelében maradt, és edzői tevékenysége mellett a világkupa nagyköveteként népszerűsíti a rövidpályás gyorskorcsolyát kicsik és nagyon körében egyaránt.

„Ebben a sportban éltem le az eddigi életemet, és nagykövetként fontosnak tartom, hogy a fiatalabb generáció is megismerhesse a sportág szépségeit – az ellenféllel való nemes versengés izgalmát, a kanyarban dőlés különleges érzését és magát a csapatszellemet, amitől én is rengeteget kaptam. A gyerekek nagyon érdeklődőek, az első iskolalátogatás alkalmával majdnem egy órán keresztül kérdeztek, nagyon jó hangulatban telt az esemény. Bízom benne, hogy minél több fiatal megszereti ezt a sportot, és hogy sokan buzdítjuk majd a magyar csapatot a világkupán.”

 

Rendező:
MOKSZ
Közreműködő partnereink:
HunSkate Debrecen cimer
SportCentrum
Támogatóink:
EWOS SEAT VSM Bauviv