Köszöntő
2021. november 18–21.
Debrecen Főnix Aréna

Köszöntő

Az ISU elnökének köszöntője

Kedves Korcsolyabarátok!

Köszöntöm Önöket!

Nagy öröm számomra, hogy a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség nevében üdvözölhetem Önöket a 2021. évi ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Olimpiai Kvalifikációs Világkupán Magyarországon.

A nagyszabású debreceni fordulón többek között a 2022-es téli olimpiai kvalifikációkért folyik a verseny, így a világ legjobb korcsolyázóinak fantasztikus teljesítményében gazdag, látványos eseményt követhetünk majd figyelemmel. Jó szórakozást és felejthetetlen élményeket kívánok mindenkinek.

Az ISU nevében szeretném megköszönni a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek a szervezést. Köszönet illeti a szervezőbizottságot, a szakmai stábot, és a számos önkéntest, akik a COVID-19 járvány közepette is megfeszített erővel dolgoztak, hogy e világkupa sikeres legyen. Hálával tartozom a sajtónak és a szponzoroknak is, akik érdeklődésükkel és támogatásukkal nagy mértékben hozzájárulnak a rövidpályás gyorskorcsolya népszerűsítéséhez és fejlődéséhez.

Végül, de nem utolsó sorban, sok sikert kívánok a versenyzőknek. Élvezzük a lenyűgöző teljesítményüket, és bíztassuk őket együtt!

Jan Dijkema

ISU-elnök

 

 

 

 

 

 

Tét a pekingi téli olimpiai részvétel

Kedves sportbarátok!

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink újra sorsdöntő esemény előtt állnak: a 2021. évi ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Olimpiai Kvalifikációs Világkupa-sorozat négy állomásán a sportág legjobbjai az olimpiai kvótákért mérik össze tudásukat a jégen. Nagy öröm számomra, hogy a verseny egyik állomásának 2017 után ismét Magyarország ad otthont, így 2021. november 18. és 21. között világklasszis gyorskorcsolyázókat üdvözölhetünk a megújult debreceni Főnix Arénában, és szoríthatunk a magyar csapat sikeréért.

2018-ban a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba és Knoch Viktor alkotta férfiváltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét Pjongcsangban, e történelmi sikert pedig azóta is számos kiemelkedő teljesítmény követte, elég csak a legutóbbi, 2021-es dordrechti világbajnokságra gondolnunk, amely magyar szempontból minden idők legeredményesebb vb-je lett három arany és három ezüstéremmel.

A 2021. évi olimpiai kvalifikációs világkupa magyarországi fordulóját az esemény rangjához méltó környezetben várja Debrecen, ahol kiváló infrastruktúra áll a rendelkezésre nemzetközi sportesemények lebonyolításához. Ennek egyik fontos eleme a közelmúltban megújult Főnix Aréna, amely többek között korszerűsített épületgépészeti és biztonsági rendszerrel várja a versenyre érkező sportolókat, stábokat és a látogatókat egyaránt.

Az elmúlt években mi magyarok bizonyítottuk, hogy ott a helyünk a sportág élvonalában, élvezzük hát a fantasztikus teljesítményeket, és szurkoljunk együtt a magyar korcsolyázóknak!

 

Kósa Lajos

a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke

 

 

 

 

Tisztelt Olvasó,

Kedves Sportbarát!

Szeretettel üdvözlöm városunkban, amely a 2021. évi ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Olimpiai Kvalifikációs Világkupa-sorozat harmadik állomásának ad otthont 2021. november 18. és 21. között. Nagy örömömre szolgál, hogy a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség Debrecent választotta a jeles sportesemény helyszínéül, amely kiemelten fontos a magyar és külföldi csapatok számára egyaránt, hiszen itt is esély nyílik a jövő februári, pekingi olimpiára kvótákat szerezni. Biztos vagyok benne, hogy a verseny alatt számtalan emlékezetes pillanatnak lehetünk majd tanúi a megújult Főnix Arénában.

A sport stratégiai jelentőségű Debrecen életében, ennek eredményeként az elmúlt két évtizedben számos sportlétesítmény épült a városban. Ezek egyik legfontosabb eleme a Főnix Aréna, amely az elmúlt időszakban jelentősen megújult: a teljes világításcsere mellett többek között a gépészeti, informatikai és biztonsági rendszer is korszerűbbé vált. Az ilyen és ehhez hasonló beruházások méltó helyszínt biztosítanak a rangos nemzetközi sporteseményeknek, ezáltal népszerűsítik a sportolás örömét és elősegítik a debreceniek egészségesebb életmódját.

Kívánok a világkupa minden résztvevőjének nemes versengést, a sport rajongóinak pedig izgalmas és örömteli szurkolást városunkban, és bízom benne, hogy később is viszontláthatjuk Önöket Debrecenben!

Papp László, Debrecen polgármestere

 

 

 

 

 

Rendező:
MOKSZ
Közreműködő partnereink:
HunSkate Debrecen cimer
SportCentrum
Támogatóink:
EWOS SEAT VSM Bauviv